En monter för både stora som små

Svenska Maskinmässan närmar sig med stormsteg, och en av mässans stora utställare, Swecon, rustar för ett trevligt evenemang. I en intervju med marknadskommunikationschef Fredrik Rigö får vi en inblick i företagets förväntningar och vad besökare kan se fram emot under mässan.

”Vi ser Svenska Maskinmässan som en arena för intressanta möten, med både kunder, prospekt, leverantörer och framtida anställda,” säger Fredrik Rigö. Swecon ser mässan som en plattform för att diskutera nya produkter, tjänster och framtidens teknologi såsom digitalisering och elektrifiering. ”Det handlar om hur vi hanterar omställningen i branschen,” tillägger han.

För Swecon är det viktigt att deras monter är en plats där besökare vill återvända. ”Swecon kommer som alltid att ha något för stora som små i vår monter”. Det kommer att finnas simulatorer, tävlingar och aktiviteter för alla åldrar. För den som är intresserad av att få en ännu mer hands-on upplevelse, erbjuder Swecon provkörningar av maskiner i demoområdet, inklusive möjligheten att testa en Volvogrävare med grävsystemet Dig Assist.

Det senaste året har varit framgångsrikt för Swecon trots utmaningar såsom långa leveranstider. ”Vi kommer från ett mycket starkt år med fina försäljningssiffror,” delar Rigö. Nu när dessa utmaningar är lösta ser företaget fram emot att kunna erbjuda både omedelbara leveranser och mer normala leveranstider.

När det gäller förändringar i montern jämfört med tidigare år har Swecon valt att minska ytan. ”Vi har minskat ytan i montern, främst för att vi vill fokusera på nyheter och för ett mer hållbart mässdeltagande. ’Less is more’ – helt enkelt.” Det största värdet ser han i de personliga mötena som skapas mellan kollegor, leverantörer och kunder, vilket de lägger extra krut på i år för att skapa en miljö som stöttar det.

Slutligen, utan att avslöja för mycket, berättar Fredrik att Swecon kommer att presentera spännande nyheter kopplade till Volvos nya grävmaskiner och digitala produktivitetstjänster på mässan. Detta är något som både befintliga och potentiella kunder definitivt inte kommer vilja missa.

Besök Swecon i monter Ö:11  och demoområdet D:03 på mässan!

Rulla till toppen