Olofsfors firar 40 år av Innovation med P300™

En av våra utställare under mässan är Olofsfors, grundat 1762, som just i år firar 40 år av innovation och kvalitet med produkten P300™, en slitstålsprodukt som fungerar lika bra för snö- och isröjning som för grushyvling och anläggningsarbeten. Erik Sollén, Marknadsdirektör på Olofsfors Stål-division, bjuder in oss till en tillbakablick på deras resa med den banbrytande P300™ serien. Ta del av detta och mycket mer i monter S:02.

Det är inte bara ett jubileum, det är en hyllning till fyrtio år av banbrytande prestanda och pålitlighet. År 1984 markerade inte bara födelsen av P300™ vägstålet, det satte också standarden för vad som skulle komma att bli en ikonisk produkt över hela världen inom vägunderhåll, snö- och isröjning, grushyvling m.m. P300 säljs idag i alla världsdelar jorden runt.

Från den första kupade designen med det karakteristiska P300-mönstret har vi aldrig stannat i vår strävan efter förbättring. 2014 var ett avgörande år när vi tog steget till att byta material och öka hårdheten från 500 till 600 brinell, vilket ytterligare befäste P300:s position som en ledande kraft inom branschen.

Idag erbjuder vi en mängd olika utföranden av P300 för att möta alla behov och krav. Från ändbockade till gummerade varianter, och vår senaste innovation – P300+, med en imponerande tjocklek på 14 mm, som tar hållbarhet och prestanda till nya höjder.

Vi är stolta över vårt arv och vi tänker inte bara fira det under ett ögonblick, utan under hela året. Anslut dig till oss när vi hyllar fyrtio år av framsteg, tillförlitlighet och banbrytande innovation med P300.

Fira med Olofsfors i monter S:02 på mässan och upplev originalet P300™!

Rulla till toppen