Möt MaskinLeverantörernas VD inför Svenska Maskinmässan 2024

Inför den kommande Maskinmässan 2024 på Solvalla har vi tagit oss tid att prata med Lina Hallman, VD för MaskinLeverantörerna, även mässans samarbetspartner. Med en bransch präglad av turbulens och oro under den senaste tiden, är optimismen nu på uppgång inför årets mässa.

”Det ska bli så roligt att få samla branschen igen!” säger Hallman. ”Efter en tid präglad av turbulens och oroligheter i världen, energikriser och hög inflation, börjar vi nu se en ljusning vad gäller maskinmarknaden.”

Hallman ser fram emot att se de senaste produktnyheterna och att återigen få möjligheten att träffa branschen. ”Det ska bli spännande att se alla produktnyheter som våra medlemsföretag visar upp på mässan. Det är också roligt att få träffa branschen, det brukar alltid vara en härlig, positiv stämning på Solvalla!”

En primär uppgift för MaskinLeverantörerna på plats är att bjuda in och engagera de skolor de samarbetar med inom sitt QMT- Qualified Machine Technician projekt. ”Branschen har ett stort behov av fler servicetekniker,” förklarar Hallman. ”Genom att bjuda in gymnasieskolorna till mässan kan vi visa eleverna vilken framtidsbransch detta är och förhoppningsvis få fler att välja maskinbranschen som framtida arbetsområde.”

Trots att de inte har en egen monter på plats, kommer MaskinLeverantörerna att vara aktiva på hela mässområdet för att möta både utställare och besökare. Förväntningarna inför mässan är höga, och Hallman önskar att den blir minst lika lyckad som tidigare år. ”Om vi har glada utställare och glada besökare så är även vi nöjda! Sen skadar det ju inte om vi har vädret med oss också,” skrattar hon.

MaskinLeverantörerna hälsar er varmt välkomna till Solvalla den 30 maj – 1 juni!

Rulla till toppen