Framtidens teknikspaning med Liebherr

Maskinmässan 2024 närmar sig med stormsteg, och vi har haft möjlighet att prata med Jörg Miethke, försäljningsdirektör på Liebherr-Sverige AB, om företagets tankar och förväntningar inför mässan.

Spänning och förväntningar
Personalen på Liebherr är förväntansfulla inför Maskinmässan 2024 och ser mässan som årets huvudevenemang. ”Vi ser verkligen fram emot det och ser mässan som vår huvudhändelse 2024,” säger han. Att möta kunder personligen är något som Jörg och hans team ser fram emot, särskilt under dessa osäkra tider.

Mässans betydelse för kunderna
Liebherr-Sverige har höga förhoppningar om att mässan kommer att hjälpa deras kunder att fatta viktiga investeringsbeslut. ”Vi hoppas att mässan kommer att underlätta för våra kunder att fatta beslut om nödvändiga investeringar. Det är inte lätt att planera för framtiden i dessa tider, något vi har full respekt och förståelse för,” förklarar Jörg.

Framtidens teknik
En av de stora frågorna inför årets mässa är vad framtidens maskiner kommer att drivas av. ”Vi tror att många kunder kommer att fråga om framtida produktdesigner. Hur kommer framtidens power packs på maskinerna att se ut? Går vi över till el, batterier, H2, eller fortsätter vi med nuvarande motorer? Vissa svar och lösningar kan vi ge och till och med visa, men den slutgiltiga lösningen är ännu inte fastställd,” säger Jörg.

Nyheter och produkter på mässan
På frågan om varför man ska besöka deras monter på mässan svarar Jörg med ett leende: ”Som varje år är det klart att vi serverar de bästa korvarna i vår monter, men utöver det kommer vi att visa några små, men riktigt intressanta nyheter.”

En av de spännande nyheterna som kommer att visas är den nya batteridrivna hjullastaren L507 E Stereo. ”Denna maskin kombinerar alla fördelar med vår standarddrivna maskin med rätt batterikraft. Du kan utrusta den så att du kan köra upp till två dagar utan att ladda. Du har alltså upp till 16 timmars kraft tillgänglig ombord. Detta var argumentet som gjorde att vi omedelbart sålde den första maskinen som kom till Sverige till en kund i Västerås,” berättar Jörg.

Söker arbetskraft
Liebherr-Sverige söker ständigt ny personal och har flera lediga tjänster. ”Alla som är intresserade av nya utmaningar och möjligheter bör inte tveka att kontakta oss på mässan,” säger Jörg.

Besök Jörg och Liebherr-Sverige i monter V:09 på mässan!

Rulla till toppen